SRK Market

Uudelle mieskuoroäänitteelle on koottu Siionin lauluja ja virsiä, joiden kertojaäänet kuuluvat Jeesuksen opetuslapsille. Jeesuksen kuoleman jälkeen apostoleiksi kutsutut opetuslapset saivat tärkeän tehtävän viedä evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan. ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.”

SRK:n nuorten miesten kuoro tulkitsee Jeesuksen oppilaiden tuntoja. Kuorossa on nuorta ilmaisuvoimaa, ja laulamisen into välittyy kuulijalle raikkaiden tulkintojen kautta. Miesäänen eri värejä käytetään sovituksissa rohkeasti ja sanoja tutkaillen. Alkuseurakunnan ajat eivät olleet varmastikaan apostoleille helppoja, ja huoli tulevaisuudesta soi mieskuoron laulussa koskettavasti. Jumalan varjelukseen luottaminen välittyy levyn vahvoissa, seuralaulua muistuttavissa yksiäänisissä lauluissa ja upeissa urkusäestyksissä.

Kuoron jäsen Emil Vähäjylkkä pohtii opetuslapsen asemassa olemista ja kaikkea sitä uutta, mitä on oppinut levytysprojektin aikana:

− Me kuorolaiset toivomme, että sinä levyn kuuntelija saisit tuntea sen saman ilon, toivon ja riemun, jota me saimme kokea.

Oppimassa on ollut myös kuoron johtaja, Emilin isoveli Joska Vähäjylkkä. Taideyliopiston Sibelius-akatemiassa kirkkomusiikkia opiskeleva Joska kertoo projektin olleen todella opettavainen monessa mielessä.

Äänityksissä olleeseen projektityöryhmään kuuluivat Joskan lisäksi äänitteen koordinaattori Ritva Holma, tuottajan, SRK:n edustaja Sasu Hartikainen ja äänittäjä Timo Vikman. Projektityöryhmän tuen itselleen ja kuorolleen Joska näki arvokkaana.

− Oli mahtavaa, kun sai keskittyä pelkästään johtamaan ja tekemään musiikkia kuoron kanssa, kun asiansa osaavat henkilöt hoitivat lähes kaiken muun tarvittavan. Myös musiikillinen ilmaisu ja työkalut kuoron työstämiseen menivät hurjasti eteenpäin, kun pystyi yhdessä miettimään toimivia ratkaisuja kappaleisiin, Joska summaa.

Teksti: Arttu Hartikainen

Kuva: Anniina Tyni

Teksti on julkaistu suviseuraulkaisukuvastossa, joka ilmestyi 13.6.2018.

Your shopping cart is empty